Hur jag jobbar


Varför blir man sjuk?


Referenser

Vad är Naturmedicin?

Naturmedicin är en komplimentär eller alternativ behandlingsmetod som bygger bland annat på kroppens självläkande förmåga. Metoden focuserar på anledningen till sjukdomen och att hela människan ska behandlas utan att skadas.

En behandlingskur kan till exempel bestå i ett ändrat levnadssätt eller kosthållning och de preparat som ges hämtas oftast ur växtriket.

Det finns många olika terapier men grundstommen är:

1. Diet
2. Mineralterapi
3. Vitaminterapi
4. Immunterapi
5. Dränering (biologisk avgiftning)

Metoden är inte bara avsedd för sjuka människor, utan även i förebyggande syfte för att bevara hälsan.


Hur jag jobbar

Du bokar en tid för en första konsultation. Då mäter jag av energin i kroppen med hjälp av en maskin kallad Biotron, som indikerar om det finns en brist. Jag mäter vitaminer, mineraler, fettsyror, enzymer, probiotika, samt tittar på status i organ, immunförsvar och körtlar mm.

Utifrån de brister som finns lägger jag upp ett personligt program som kan innehålla kostomläggning och terapeutiska doser av vitaminer, mineraler och olika örtpreparat. Detta för att stärka utrensningsorganen i kroppen och på så vis få en självläkning och allmän stärkning.

Vi bokar ett återbesök inom två månader för att då mäta dina brister igen och se resultatet av de åtgärder som gjorts.
Vad du söker för och hur länge du haft besvären avgör antalet återbesök. Du har möjlighet att få råd och konsultation per telefon mellan dina besök vid behov.


Varför blir man sjuk?

Medfödda faktorer: den ärftliga faktorn är sällan den enda orsaken men olika typer av påverkan utifrån kan utlösa eller förstärka de medfödda defekterna.

Fysiska faktorer: som mekaniska skador till exempel ett brutet ben, blödningar efter olycka men även brist på frisk luft, motion och sömn.

Biologiska faktorer: sjukdom kan orsakas av mikroorganismer såsom virus, bakterier och svamp. Vi har även många mikroorganismer som vi lever i symbios med men som kan leda till dysbios.

Kemiska faktorer: bristtillstånd (underskott) eller förgiftningstillstånd (överskott)

Mentala faktorer: stress och negativa tankemönster påverkar din fysiska kropp.


Hur blir man frisk?

Diet: anpassa dieten efter individen

Vitamin och Mineralterapi: fyll på brister i kroppen.

Immunterapi: att stödja kroppens egna utrensningsorgan.

Dränering: att rensa ut toxindepåer i kroppen.


Referenser

Borlänge 2007

Jag är en kvinna på 62 år som gått med magproblem och utslag runt munnen ca 1 år. Men efter att jag sökt hjälp hos Karins Handraft och fått en grundlig undersökning, samt medicin och råd mår jag nu bra.
Efter att jag varit hos Karin i slutet av 2006 och slutat med gluten har magen blivit bra och utslagen har försvunnit, efter ca 3 månader efter var jag besvärsfri. Man får räkna med att det tar sin tid innan man blir bättre, ofta går man ju länge och funderar på vart man ska vända sig.
Av egen erfarenhet rekommenderar jag Karins Handkraft varmt.

Hjärtligt tack!


Borlänge 2006

Man 63 år, har haft känningar av njursten till och från i ett par år. Åker in akut i slutet av dec -08 där han röntgas och konstaterar en njursten på 4 mm i urinledaren, får stolpiller för smärtan och avslappnande för urinvägarna. Efter 5 dygn avtar den största smärtan. Då ordinerar jag örter som är urindrivande och löser upp stenar i urinvägarna i 10 dagar. Ny röntgen strax efter att kuren är klar och stenen har då förflyttat sig närmare urinblåsan. Patienten får ännu en kur med örter under 10 dagar och en tredje röntgen genomförs efter tre veckor och stenen är då borta.

Är idag symtomfri och mår bra.


Borlänge 2011

Jag är en kvinna på 40 år som har haft magproblem sedan i början av 90-talet samt problem med torra slemhinnor och svampinfektioner som kommit och gått i ca. 10 år. Läkaren på Vårdcentralen gav mig diagnosen IBS ang. mina magproblem. Men trots att jag följde läkarens kostråd blev jag allt sämre. Förstoppning växlat med allt tätare diarréer gjorde mitt liv allt mer begränsat och jag blev allt tröttare och jag kände mig allt mer ledsen och uppgiven.
Jag kontaktade Karin i november 2011 och efter en radikal kostomläggning tillsammans med intag av naturmedicinska preparat så är jag nu symtomfri efter 2,5 månader. Min mage är som ny och min svamp är borta. Mina slemhinnor mår fint. Min hy har blivit mjuk och fin. Jag sover bättre. Min mensvärk har blivit så mycket bättre och bäst av allt jag är pigg och GLAD!
Jag var innan mitt besök hos Karin lite skeptisk till om hon skulle kunna hjälpa mig, men jag tänkte att jag måste prova för jag hade inget att förlora. Om hon bara kunde göra mig lite bättre så var det värt det. Men att jag skulle bli helt symtomfri det hade jag aldrig vågat hoppats på. Jag har nu kastat alla mina medel mot svamp och salvor för torra slemhinnor. De starka värktabletterna vid mensvärk är ett minne blott. Jag har fått ett nytt liv!

Jag rekommenderar varmt ett besök hos Karins Handkraft.


//Tillbaka till toppen av sidan!

´